Multikulturális csődről, vagy multikulturális sikerről beszélhetünk Európában a gigantikussá duzzadt gazdasági válság árnyékában, avagy éppen a multi kultúra kiterjedésének megtorpanása okozza minden baj forrását. Azt mondta nem olyan régen egy német hölgyismerősünk, hogy a multi kultúra megállt a német ajtókban. Ajtón belül remekül működik, de ajtón kívül rengeteg gond van vele. Hittem is, meg nem is, amit mondott, aztán nem sokkal ez után úgy alakult az életem, hogy lett összehasonlítási alapom, lett rálátásom a kérdésre. Egyáltalán akkor kezdtem megérteni, mit is jelent valójában  a multikulturális életszemlélet, és politika.

Németországgal az élen sok térségbeli ország jó húsz évet vert ránk egy multikulturális Európa létrehozásának terén. Mi magyarok, és még pár vasfüggönyön inneni ország jó nagy lemaradásban van ezen a téren. Van tanulni valónk, és van honnan ellesni a jót, elvetni a rosszat.

Tanulhatnánk például a gazdasági szerkezet ilyen módon való átalakítását, vagy a különböző művészeti irányok integrálását, nem hanyagolva a nemzeti értékekre épülő honi kultúránkat. Aztán erőt-ötleteket meríthetnének politikusaink is hazánk felemelkedésének érdekében

Európa többsége, talán a németeket kivéve egységes Uniót akar a javasolt európai kötvények bevezetésével, bankuniót, amely ugyancsak a többség véleménye szerint megoldaná a jelenlegi problémákat. Elindulhatna a fejődés, beindulhatna a gazdaság motorja, s kb úgy 4-5év alatt utol is érnénk magunkat. Christina Lagarde  az IMF vezetője is támogatja, sőt sürgeti a dolgot. Merkel asszonynak és a németeknek természetesen nem tetszik a javaslat, mert a mi,- jelenleg lemaradottak gyorsulása, ellenreakciójaként a német gazdaság lassulna. Sokak szerint Németországnak nem lesz elegendő ereje ellenállni ennek a nyomásnak. Vagy élére áll a kezdeményezésnek és egy megalakuló szuperállam vezetője lesz, vagy bukik minden államostul, pénzestül.

De hogy jön ide a multikulturális eszme és annak jelenlegi status quo-ja. Létezik-e egyáltalán ez a status quo? Mert bizony - nézve a legtöbb fejlett európai államgazdasági szerkezetét, - meg kell állapítani, hogy a nagymértékben törökországi, később a balkáni pokolból menekült és letelepült aktív réteg komoly potenciált visel európa gazdasági motorjának üzemben tartásában. Nem kell sokat menni, pár száz kilométert, és daruk ezreinek, tízezreinek a látványa fogadja az arra haladót. Minden épül, és mindenütt munkásemberek sürögnek. Lüktet az élet, már-már félelmetes az emberáradat. A gazdaság működik, a társadalom is, kisebb nagyobb ütközések ellenére minden a legnagyobb rendben van. Még akkor is ha Merkel asszony nem kívánja tovább pátyolgatni a mértéktelen költekezést, s akkor is, ha a köznép megállapítását úgy fogalmazzuk meg, a külföldi addi jó, ameddig dolgozik nekünk, de ne lépjen a hálószobánkba! Más kérdés, hogy az inkriminált közeg már régen belépett a hálószobába, s már régen túl van a szülőszoba vegyesen izgalmas percein, óráin.  Az első generáció,  amely a multikulturális eszme égisze alatt kelt életre, ma már kikerült a középiskolai padból, mára sokuk nagyon sokra vitte, nagyon magasra került. Ez a réteg megkerülhetetlenné vált, olyan, mint a levegő, nem létezhet nélküle az élet.

Birodalom, multikulturális európai szuperbirodalom születésének vagyunk a tanúi, amelyen belül lenni biztonság,  egyben elkötelezettség is. Kinn maradni - egy bizonyos (gazdasági) értelemben -  őrültség, és bizonytalanság, míg nemzeti –népnemzeti szempontból virtus, hitvallás.

Más kérdés, hogy a kora középkor Károly Róbert és Nagy Lajos irányította Magyarország ereje és Európai presztízse hol van már? Hol van már a tavalyi hó? Na és mi van nálunk? Orbán Viktor erőből virtuskodik nem belátva, hogy egyszer csak elfogy a türelem és lenyomnak bennünket. Sajnos a kormány hallgatása a sok esetben is határeset, de leginkább antiszemita megnyilvánulásokra pofon egyszerű. Mi ezt, nem pedig multikulturális Európát akarunk. Pró és kontra megy a vita rólunk világszerte, de mi nem engedünk negyvennyolcból.  Ormos Mária azt mondja: Horthy nem volt fasiszta, nem volt antiszemita, de azért szobrot ne állítsunk neki. Sok mindenben például a zsidókérdésben, ha nem is mocskos a neve, de egyáltalán nem hófehér! Ormos Máriának igaza van. És igazunk van mindannyiunknak, akik azt sérelmezzük, hogy kormányunk, a Magyar politika sem a multikulturális változást, sem a „birodalmon” belül maradást, sem az Európai szabályok elfogadását nem akarja, miközben folyton-folyvást a pénzért az Európai Uniós pénzekért rinyál. Mi magyarok, akik nem hogy multikulturális államot nem akarunk, mi magyarok így többes számban, csupán európa pénzét akarjuk.  Ez a Magyar cifra!

Fotó: googl

Hellseher

Szerző: Hellseher  2012.07.01. 15:08 Szólj hozzá!

Címkék: Publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://mikellamagyarnak.blog.hu/api/trackback/id/tr94622235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása