„Europe did not come to the G20 summit in Mexico to receive economic lessons” -nem azért jöttünk a G20-ak találkozójára, hogy kioktassanak bennünket!- fakadt ki ingerülten tegnap a G20-ak mexikói Cabosban  tartott találkozóján Barroso. Az USA, India, Kína, Oroszország, Brazília, és még pár ország ugyanis felszólította  az EU-t, és annak prominenseit, - köztük Merkelt,- hogy  árulják már el végre, hogy óhajtanak kilábalni a válságból, mert az eddigiek nem sokra vezettek.  Arról már nem is beszélve, hogy az IMF alapba 500 milliárd euró befizetésért lobbiznak.  A világbank elnöke  egyenesen viccnek nevezte ezt a szándékot. Az EU „hatalmasoknak” persze az sem tetszik, hogy mindezért cserébe nagyobb befolyást kérnek az IMF döntéshozó körében.  Vajon eszébe jut –e Merkelnek és Barrosonak az, amikor 2 egész napon át oktatták Magyarország miniszterelnökét demokráciából és gazdaságtanból! Azóta, hogy minket földbedöngöltek, bedőlt Spanyolország, akinek egy napon belül  100 milliárd euróval segítettek, sőt - ellentétben velünk, akiktől egyenesen követelték a rohamos csökkentést, - nekik ajánlották az államháztartási hiány lassabb csökkentését.

Merkel persze haza beszél. Mára mindenki előtt köztudott, hogy egyes EU országoknak egyenesen hasznos a válság, a hitelek kihelyezése, mert amíg pld a németeknek alulértékelt az euro, addig nekünk felülértékelt, így minden egyes közös mozzanat nekik hasznot, míg nekünk deficitet okoz. Jó, hogy az Istenért sem ismerik el a versenyelőnyt, ám az őszi választásokon Merkelnek igen-igen meg kell izzadnia majd, ha a miértekre magyarázatot követel a választó!

Gondot jelent mindez Görögországnak is, hiszen a választások utáni viszonylag csendes hételeje után holnap eljön az igazság órája. Választ kell adni a választóknak arra az igen egyszerű kérdésre, hogyan tovább? Lesz koalíció, vagy sem? Mert az teljesen egyértelmű, hogy koalíciós kényszer van, ebbe vagy belépnek, vagy dől az EU!

Hogy képzelhették az EU vezetői, hogy ilyen messze elmehetnek büntetlenül? Hogy képzelheti pld Putyin, hogy - bár országára nem jellemző a demokrácia,- büntetlenül rángathat 150 millió oroszt? Az oroszok másképp gondolják, mert tíz, sőt százezres tüntetésekkel tiltakoznak Putyin erőpolitikája ellen. A szög ki akar bújni a zsákból!

Vagy itt van Izrael! Eddig az volt a bevett szokás, hogy ő bármit és bárkivel megtehet! Meg is tett sok mindent a világ szeme láttára, ám mára egy két ország úgy gondolta megleckézteti a gőgős államot. No nem fegyverrel, - azért ott még nem tartunk- csupán gazdasági szankciókkal. Svájc és Dél Afrika után immár Dánia is bevezette azt az egyszerű dolgot, hogy ami nem Izrael állam területén terem meg, és nem ott állítják elő, az nem Izraeli. Kvázi „egyfajta bojkottal, úgynevezett átcímkézéssel” fel kell hívniuk vásárlóik figyelmét arra, hogy ami a Jordán folyó nyugati partján terem * az a termék nem viselheti a Made in Izrael címkézést. Így ezekre az árucikkekre a következő feliratok kerülnek.” Nyugati parton készült, izraeli telepes terület”, ill. „Kelet-Jeruzsálemben készült” Willy Soevndal dán külügyminiszter szerint így lehet tudatosítani Dánia polgáraiban az Izraeli telepesek jogtipró magatartását . Az  EU a közel-keleti béke legfőbb akadályának tartja a telepeket.

Aztán itt van kormányunk Erdélyi politikájának csődje. Hiába volt a nagy hajcihő, dísztemetésekre tett kísérlet, kampánysértés magyar államfői részvétellel, hiába volt bármi, az erdélyi emberek úgy szavaztak, ahogy nekik tetszett. No persze lett ennek a nagy igyekezetnek is eredménye, hozadéka: még jobban megosztották a magyarságot, mint volt eddig: gratulálok hozzá! Jobban tenné Tőkés püspök úr, ha nem politizálna. Nem akarom Frundáékat, az RMDSZ-t felmagasztalni, de tény, most ők győztek. Csupán egy kis bökkenő van: nem a helyhatósági választásokat nyerték meg, hanem legyőzték a magyarokat, vagyis önmagukat.

Nagy a sürgés-forgás a teve utcában is! Visszanyalt a fagyi. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. „hallgat a mély , fecseg a felszín,” s vajon mit rejt még a Duna, és mit rejtenek a sziget árnyat adó fái? Várjuk ki a végét!

Mint ahogy vártuk, és be is igazolódott, ugyan más területen és más aspektusban, de itt is visszanyalt a fagyi. Például nem vált be az erőszakos mérnökösíts a felsőoktatásban. Hoffman Rózsáék ennek ellenére mégis kötik az ebet a karóhoz, juszt is!-  bár mindenki látja, és tudja: a betölthető helyek mindössze 10 százalékára volt felvételiző. Mert hát ki akar  négy-öt éven át tanulni, majd húsz évig nyomorogni? A jelenlegi rendszer és felvételi szabályok ugyanis ezt generálják.

Nem folytatom a sort, bár folytathatnám a végletekig. Azzal zárom  gondolataimat:  mindenkinek ajánlom!  Többet, sokkal többet kellene magunkba szállni, önvizsgálatot tartani, s csak aztán fagyizni!

  

* Az ENSZ a Jordán folyó nyugati partját és Kelet-Jeruzsálemet az ott élő zsidó telepesek miatt a nemzetközi  jog alapján illegálisan megszállt területnek tartja.

 

Hellseher

Szerző: Hellseher  2012.06.19. 21:03 1 komment

Címkék: Publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://mikellamagyarnak.blog.hu/api/trackback/id/tr514599061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hellseher 2012.06.21. 08:10:11

„Sokkterápia” címmel olvasom az egyik hetilapban (Hetek), hogy Ukrajna csupa meglepetés a nyugatiak számára. Nos, mielőtt rátérnék a címhez kapcsolódó rövidke elemzésre elmondom, elsőre az jutott eszembe ezzel kapcsolatban, hogy az EB bajnoksághoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekről, történelmi hagyatékok bemutatásáról, műemlékek, urbanizációs különlegességekről, Ukrajnáról, ukrajnaiakról olvashatok a cikkben. Nos, nem tévedtem, valóban ezekről olvashattam, ám teljesen más aspektusban, mint azt vártam.
Emlékezzünk csak vissza az EB futballbajnokság sorsolásra: óriási meglepetés volt Ukrajna jelölése, majd a EB megrendezésének elnyert joga. Szóbeszéd tárgyává vált már akkor is a korrupció, a bunda gyanúja, ám mostanra kiderült,ha nem is ennek a ténye, de az átgondolatlanság mára kellemetlenül és kendőzetlenül fájdalmas valósága igen.
Ukrajna emlékezetes lesz az UEFA számára. Rossz üzlet, a tervezett bevételek mintegy negyede sem fog realizálódni. Nem, mert Ukrajnában, minden a piacon, a híres feketepiacon, a „7km” elnevezésű piacon dől el. Ez a piac Odessza kikötőjétől 7 km –re fekszik és területén 110 db futballpálya férne el. Érthetőbb, ha idézem a cikk szerint adatokkal alátámasztott piaci méreteket és a piac gazdasági potenciálját. Nos, a mértek. Hozzávetőlegesen 60000 ezren dolgoznak napi szinten a piacon , a konténervárosban kereskedő élnek állandó jelleggel, napi forgalma kb. húsz millió euró! A cikk szerzője szerint, noha igen fontos szerepet tölt be a régió kereskedelemében, de az árúk nagy része, többsége hamisítvány, ill. csempészárú.
Nem belemerülve a tovább adatokba, csupán és röviden annyit: itt minden terméknek a hamisított változatát meg lehet szerezni pár perc alatt. Azzal, hogy UEFA előszór próbálkozott Kelet- Európában megrendezni az EB-t, nincs semmi bajom, sokkal inkább van azzal gondom,- mint „Kelet-Európainak”, amit Potdevin Thibaut az UEFA kereskedelmi menedzsere mondott: „szinte lehetetlen felmérni a károkat, nem tudjuk, hogy mennyi hamisítvány van a piacon és a boltokban! Ennek ellenére tehetetlenek vagyunk, mert az eladóknak befolyásos „barátaik vannak”! A piac vezetője az Odesszai Városi Tanács tagja. „ Eddig senkinek nem sikerült megzavarni minket” nyilatkozta az üggyel kapcsolatban.
Kedves Michel Platini!- tetszett volna annak idején erre gondolni! Ön azonban, azóta sem tudjuk milyen okok alapján csak egyre fókuszált, mindenki más csak Magyarország ne rendezze az EB-t! A fagyi visszanyalt, és ebből kifolyólag talán remélhetjük az elkövetkező UEFA vezetőségi választásokon majd ez is latba kerül!
süti beállítások módosítása